Skuldsanering

Många människor har problem med sin ekonomi. Många tampas varje månad att få pengarna att räcka till och ibland gör de inte det utan de tar ett snabblån för att täcka sina utgifter och man kan bli fast i ett träsk av snabblån. Andra har glömt en betalning och får så småningom ett kuvert från Inkasso. Ja, detta är den verklighet vi lever i och våra skulder växer. Många hoppas på att få skuldsanering beviljad.

Det finns andra sorters skulder, t.ex. till sina medmänniskor. Man kanske behöver säga ett ”Förlåt” eller man kanske behöver förlåta någon annan för vad den har gjort mig.

Bibeltexten till söndagen (Lukasevangeliet 7:36 – 8:3) handlar om en kvinna som letar upp Jesus där han ligger till bord som gäst hos en farisé. Där låter hon sina tårar blöta hans fötter som hon kysser och torkar med sitt hår. Med sig har hon en flaska med olja som hon smörjer in hans fötter med. Denna kvinna är en människa som vet att hon bär på en stor skuld – hon lever ett liv som inte är accepterat av omgivningen, och har mycket som tynger sin livsryggsäck. Då härsknar värden och gästerna till för kvinnan borde veta sin plats, men Jesus får dem att förstå att den som får mycket förlåtet har mycket att vara tacksam över. Jesus förstår kvinnans situation och ger henne förlåtelse för det hon har gjort.

Jesus har gjort en skuldsanering i kvinnans liv när hon ångrar det hon gjort. Han säger till henne: ”Din tro har hjälpt dig. Gå i frid.” Kvinnan kan gå därifrån, fri och förlåten.

När vi möter Jesus i våra liv, när vi överlåter oss själva till honom och med ett ärligt hjärta ber honom om förlåtelse så ser han på oss med kärlekens ögon och tar bort vår skuld. Det är bara genom Jesus som vi kan bli hela och fria människor. Det är bara han som kan göra en total skuldsanering i våra liv. Jesu kärlek och omsorg är till för alla människor och särskilt för just dig som känner att du bär på en skuld som du inte orkar bära på längre. Jag vill då uppmana dig att söka upp en kyrka på söndag och få prata med någon som kan hjälpa dig att finna Jesus.

Gud välsigne dig!

/Ulrika Danielsson

Pastor i Baptistkyrkan