Jul och Nyårshelgen, 2021 - 2022

 

Vi är inne i den sista veckan av 2021. Kanske är du som jag och vill fundera över hur detta år varit och på så sätt göra ett ”bokslut”. Ett år rymmer händelser, relationer, arbete och vila och mycket, mycket mer. Det kan vara svårt att sammanfatta det år som gått och ibland får man nästan gå på vilken känsla man har för att kunna ”knyta ihop säcken”. Det kan vara många olika känslor som ryms, både positiva och negativa. Visst förstår jag att året kan ha varit jättejobbigt på många plan för en del, men ändå hoppas jag att det är det positiva som tar överhand och som du väljer att minnas.

 

Ett nytt år står för dörren! På lördag får vi skriva 2022 - ett nytt oskrivet blad som ingen ännu vet vad det kommer att fyllas med.

Med ett nytt år finns många förhoppningar. Vi hoppas nog alla att corona-pandemin ska klinga av så att vi kan leva mer som normalt, utan restriktioner. Perioden med pandemin har blivit längre än någon av oss ens ville tro. Alla drömmar och visioner vi har kanske inte kommer att infrias. Livet kan ta andra vändningar än vad man kan ana – kanske till det bättre.

Jag brukar inte ge mig själv några löften inför det nya året. De gånger jag har gjort det så har det varit svårt att infria löftena av olika anledningar. I stället väljer jag att gå med Jesus och låter honom ta hand om min vardag som helgdag. Jag får lita på honom och att han vet vad som är bäst för mig.

 

För att klara av alla med- och motgångar behöver vi någon att gå med på vår livsvandring. Jesus vill gå med oss bara vi låter honom göra det. Han vet vad som är bäst också för dig. Låt dig nu inte fyllas av missmod när du tittar tillbaka på året som vi snart lämnar, utan ge Jesus en chans i ditt liv att fylla dig med glädje och ljus.

 

Jag önskar er alla Ett Gott Nytt Välsignat År i Jesu Namn!

 

Gud välsigne dig!

 

Ulrika Danielsson, pastor i Åmåls Baptistförsamling