.
.
  .  
    Årsberättelse
för
Åmåls Baptistförsamling
2020
   
    ”Var inte rädd, jag är med dig. Ängslas inte, jag är din Gud.
Jag ger dig styrka och hjälper dig, stöder och räddar dig med min hand.”
                                                                                                    Jes. 41:10


   
    Denna bibelvers är 2020 års mest lästa bibelvers enligt Bibelappen YouVersion skriver tidningen Dagen den 29 december 2020.
Bibelappen YouVersion har under 2020 sett antalet sökningar på bibelord öka med 80 procent till nära 600 miljoner. Många av sökningarna under året gällde ord som ”hopp”, ”frid”, ”tro” och ”kärlek”. Profetorden som Jesaja förmedlar ger trygghet och hopp. Gud har inte lovat oss en framtid utan motgång, lidande och sorg - men han har lovat att vara med oss i allt och genom allt.


   
    Att försöka sammanfatta år 2020 i en årsberättelse känns som en utmaning, då vi alla vet att det har varit ett väldigt annorlunda år och stora delar av församlingens ”liv” och verksamhet satts på sparlåga eller helt enkelt pausats.
Men nu har vi startat ett nytt år då vi tror och hoppas att pandemirestriktionerna ska lätta och att vi så småningom kan hitta tillbaka till någon form av ”vardag” igen.

Församlingen finns kvar och vårt uppdrag att vara en ”Öppen kyrka mitt i stan” kvarstår.


   
         
    Januari: År 2020 inleddes med en nattvardsgudstjänst som Ulrika Danielsson höll i, på nyårsdagens kväll. Söndagen den 5 januari (Trettondedagsafton) firade vi cafégudstjänst kl.11:00. Bengt Hagström delade sina tankar runt ”stugmötet”. Tore Olsson samt Kerstin och Christer Törnell sjöng och vi fick också jobba med lite ”bibelfrågor till kaffet”. Onsdagen den 8 januari ansvarade vår församling för en andakt på Ekbacken.
Vid gudstjänsten den 12 januari predikade och sjöng Ulrika Danielsson och på eftermiddagen ansvarade vår församling för andakt på Solsäter. Söndagen den 19 januari hade vi besök av Sara och David Åström som talade och sjöng, samt informerade om Barnsamaritens arbete. Tisdag 21 januari startade vår ekumeniska bönevecka med en samling i Katolska kyrkan, på onsdag i Kungsbergskyrkan, torsdag i Frälsningsarméns lokal, på fredagskvällen i Baptistkyrkan samt i Elimkyrkans lokal på lördagskvällen. Församlingens årsmöte hölls den 26 januari där Ulrika Danielsson talade och sångarna sjöng innan årsmötesförhandlingarna tog vid.


   
   
 
   
   
   
    Februari:  Bengt Hagström talade vid gudstjänsten den 2 februari och Kerstin och Christer Törnell sjöng. Under helgen 8 och 9 februari anordnades ekumenisk ”Israelhelg” i Kungsbergskyrkan. Gästande talare var Hans Weichbrodt som är präst i Svenska kyrkan och verksam inom Oasrörelsen. Vid gudstjänsten den 16 februari predikade Inger Ekström. För sånginslaget stod Kerstin och Christer Törnell. Efter gudstjänsten hölls ett församlingsmöte. Ukulelegruppen medverkade på PRO´s samling i Södra skolan den 19 februari. Ukulelegruppen medverkade också vid en samling i Edsleskogs kyrka lördag 22 februari. Ulrika Danielsson predikade och sjöng vid gudstjänsten den 23 februari och Kerstin Törnell ledde lovsångskörer.